2015. március 12., csütörtök
Villányi borlekvár többféle ízben 60% kedvezmény! - Jelenlegi ára: 600 Ft !
Egy valamirevaló kamrából nem hiányozhat a borlekvár sem!
Keressen neki előkelő helyet a polcon, vagy adja ajándékba, ismerőseinek, szeretteinek!
Válasszon a különböző ízesítésű borlekvárok közül!
A Villányi borlekvárok fehérborból, vörösborból, roséból, ízesítve és gyümölcsökkel készülnek.
Kiszerelés: 200 ml/ üveg.
Sült húsokhoz, sajtokhoz ajánlott szervírozni!
1. )
A Villányi vörös borlekvár alapja a villányi borvidéken termett kellemes, harmonikus ízű, rubint piros színű pinot noir szőlőből készült bor.
A vörös borlekvár fűszerezésében a fahéj, a szegfűszeg és a gyömbér dominál.
2. )
A villányi fehér borlekvárban a villányi Muscat Ottonel muskotályos íze, fűszeres illata harmonizál a vaníliával és a citrommal. A végeredmény egy csillanva csurranó, meleg színű zselé, melyet elsősorban desszertekhez ajánlunk. A villányi fehérbor zamatvilága koncentráltan jelentkezik ebben a borkülönlegességben.
A fehér borlekvár fűszerezésében a vanília, a citrom és a szegfűszeg dominál.
3. ) A Villányi szilvás vörös-borlekvár szilvával: A vörösbor és a szilva viszonya olyan, mint amikor a kedvenc régi, egyszerű ruhánkhoz felveszünk egy új, hozzá nagyon jól passzoló kiegészítőt: egyből megújul, és teljesebbé válik az összkép.
4. )
A Villányi rozé borlekvár a villányi borvidéken termett, piros gyümölcsöket idéző, ropogós zamatú, üde, áradó, málnás illatú Cabernet Sauvignon rosé borból készül.
A rozé borlekvár fűszerezésében a fahéj, a szegfűszeg és a gyömbér dominál.
A villányi borvidék legerősebb vonzereje a bor. A borvidék a hagyomány tisztelete mellett arra is képes, hogy megújuljon, így a borok tekintetében is szinte tökéletes a skála.
A legmelegebb borvidék
A villányi borvidék hazánk legmelegebb és legnaposabb borvidéke, szubmediterrán éghajlatával kiváló körülményeket teremt a szőlő érleléséhez.
Borlekvár - Borból miért pont borlekvár?
A bor kedvező élettani hatásai régóta ismertek. Már évtizedekkel ezelőtt felfigyeltek az úgynevezett francia paradoxonra, miszerint a köztudottan zsírosan táplálkozó franciáknál kevesebb a szív-és érrendszeri megbetegedés, mint az várható lenne. A borban és szőlőben ugyanis fenolok és a különféle speciális anyagok találhatóak, melyek a szervezetbe jutva az antioxidánsokhoz hasonlóan viselkednek, védik szervezetünket az érelmeszesedéstől és más megbetegedésektől egyaránt. A sok alkohol viszont káros a szervezetnek, ezért azt el kell távolítani a borból, hogy nagy mennyiségben is fogyasztható terméket kapjunk.
A borlekvár előnye, hogy megőrzi a bor zamatát, több az egészségre hasznos alkotó elemmel rendelkezik, számos felhasználási lehetősége van és fogyasztásával elkerülhetőek a túlzott alkohol fogyasztás káros hatásai.
Legjellemzőbb villányi szőlő fajták
A villányi borvidékre jellemző, hogy sok tőkét telepítettek egységnyi területre és egy tőkén kevés rügyet, kevés fürtöt hagynak, így végül kiváló minőségű szőlő terem, melyből kiváló minőségű bor készül.
A Villányi vörösborok sötétrubin színűek, testesek, illat- és zamatgazdagok, magas alkohol és tannintartalmúak. Mintegy 70-80%-ban találhatók a termőterületen. Kadarka, Oportó (Portugieser), a Kékfrankos, Cabernet sauvignon, Cabernet franc, Merlot, Zweigelt, Pinot noir. Belőlük készülnek a legkeresettebb magyar borok és a népszerű Kékfrankos cuvée-k. Fehérborai pedig az Olaszrizling, Tramini, Ottonel muskotály.
Borlekvár készítés- A borból hogyan lesz lekvár?
A magyar lekvárkészítés
A magyar lekvárkészítés nagy hagyományokra tekint vissza, a mai napig is ugyanolyan fontos, és ugyanolyan módon készül. A kimagozott megmosott gyümölcsöt lassú tűzön hozzáadott cukor, több órán esetleg napon keresztül főzve az összes vizet kinyerik belőle. Tehát elpárologtatják belőle csak a sűrű gyümölcs tartalom és ez a koncentrált íz, zamat, és aroma marad.
Jelenlegi ára: 600 Ft
Az aukció vége: 2015-03-31 14:19
. Villányi borlekvár többféle ízben 60% kedvezmény! - Jelenlegi ára: 600 Ft
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése